Servicii IAM Vitralii

Vitralii

Vitraliile marca IAM sunt executate prin utilizarea tehnicii clasice, de bază a vitraliului, ce constă în legarea sticlei trase manual, colorată în masă sau texturată, în profile H din plumb și cositorite ulterior, tehnică care, deși este cea mai dificilă, se remarcă prin spectaculozitate și siguranța în execuția vitraliilor.

Mozaic

IAM Vitralii are o experiență vastă în arta antică privind confecționarea vitraliilor și mozaicului. Suntem o echipă experimentată ce lucrăm folosind tehnici tradiționale de conservare, astfel încât fiecare element component al produsului finit este tăiat, finisat și fixat manual.

Fiecare lucrare se individualizează prin unicitate, aspect redat de tehnicile utilizate în realizarea mozaicul, acestea fiind în concordanță cu toate standardele de calitate și rezistență necesare în domeniu.

Operele realizate de IAM Vitralii sunt în armonie cu canoanele bisericești, respectând pe deplin culorile și iconografia tipică. Toate lucrările se bazează pe proiecte ce sunt discutate în detaliu cu clienții, aceștia având și ultimul cuvânt în ceea ce privește acordul dat pe proiect. De asemenea, lucrările realizate se bucură de garanție extinsă, fiind astfel o dovadă a lucrului bine făcut.

Lămpi Tiffany

Fiecare lampă este realizată folosind metoda cu folie de cupru sau tehnica clasică bazată pe profilul „U” din plumb.

Prima etapă din realizare unei lămpi constă în desenarea unui model pentru lampă pe un suport confecționat dintr-un carton special. După ce modelul desenat este etichetat, sticla este pusă peste șablonul astfel configurat, urmărindu-se în detaliu modelul ce urmează să fie realizat, trasându-se modelul pe sticlă. Odată ce modelul este trasat pe sticlă, piesele pot fi tăiate pe bancul de lucru pentru o formă corectă, piesele rezultate curănțându-se atent pentru a putea fi îmbinate cu ajutorul foliei de cupru aplicată pe margini sau prin utilizarea plumbului profil „U”.

După ce lampa a fost plasată în mod corespunzător și este complet legată, marginile trebuie să fie sudate împreună, întreg procesul de realizare finalizându-se prin curățare pentru a sublinia frumusețea lămpii astfel executate.